学术报告:Composite Socio-Technical Systems: A Method for Social Energy Systems

发布者:潘春德发布时间:2017-06-26浏览次数:81

报告人:张俊博士,美国丹佛大学终身教授职位

报告时间:2017627日星期二,上午930——11:00

报告地点:南湖校区信控学院A311会议室

报告内容:In order to model and study the interactions between social on technical systems, a systemic method, namely the composite socio-technical systems (CSTS), is proposed to incorporate social systems, technical systems and the interaction mechanism between them. A case study on University of Denver (DU) campus grid is presented in paper to demonstrate the application of the proposed method. In the case study, the social system, technical system, and the interaction mechanism are defined and modelled within the framework of CSTS. Distributed and centralized control and management schemes are investigated, respectively, and numerical results verifies the feasibility and performance of the proposed composite system method.

报告人简介:张俊博士于2003年和2005年于华中科技大学获得工程学士和硕士学位,200812月在亚利桑那州立大学(Arizona State University)获得电气电子工程博士学位,而后两年半的时间在亚利桑那州立大学任职博士后研究员(Postdoctoral Scholar and Research Scientist)从事科研工作。从20119月起作为助理教授(终身制轨道)任教于丹佛大学电气与计算机工程系(University of Denver),并于2017年获得终身教授职位。在此学习,科研和教学工作期间,其研究领域包括智能系统大数据分析,分布式新能源智能系统接入与控制,智能系统信号处理与传感,基于机器学习的系统异常分析与定位,数据分析与传感理论等。

张俊博士长期从事传感理论、复杂系统、平行技术、和分布式人工智能等领域的研发工作,在基于智能技术的复杂系统传感与感知方面开展了大量研究工作。在IET Peter Peregrinus Academic Press SciTech Publishing, Inc.发表/编辑了4部传感以及系统建模方向专著,在IEEE Transactions on Power Systems IEEE Transactions on Smart Grid IEEE Transactions on Signal Processing等发表了70余篇相关领域高水平国际期刊论文。获邀参与美国国家科学基金项目汇评,IEEE高级会员资质评审,是多个国际顶级期刊特刊编辑或客座编辑。现为IEEE高级会员。