学术报告(12月20日):Qkerntool: qKernel-Based and conditional negative definite Kernel-Based Machine

发布者:潘春德发布时间:2018-12-18浏览次数:131

受中国矿业大学信息与控制工程学院、中国矿业大学健康工程研究院和中国矿业大学生物信息研究所邀请,山东大学张玉森教授将在我校举行学术报告。欢迎广大师生踊跃参加!

报告题目: qkerntool: qKernel-Based and conditional negative definite Kernel-Based Machine

间:1220日下午200

点:南湖校区博4-C108

主办单位:中国矿业大学信息与控制工程学院; 中国矿业大学健康工程研究院

中国矿业大学生物信息研究所

报告人简介:张玉森,博士,教授,学术带头人。美国数学评论评论员 (087698),国际SCI杂志MATCH Communications in Mathematical and in Computer Chemistry 5个国际期刊编委。山东省物理学会生物物理专业委员会副主任,山东省医学影像学研究会精准医学与转化医学分会副主任。中国科学院研究生院博士后,2004年参与完成中国科学院百人计划项目“数理分子生物学”。作为负责人先后承担多项山东大学一般项目和重点项目;主持和参与国家和山东省自然科学基金多项;主持和参与国家自然科学基金大小各一项。美国圣路易斯华盛顿大学访问学者。已发表学术论文近70篇。其中SCI收录近60篇。研究兴趣:组合优化;非线性数据分析;数据挖掘和机器学习理论与方法;生物和医学数据分析。

报告摘要:Nonlinear machine learning tool for classification, clustering, dimensionality reduction and visualization. This tool provides new insight into kernel methods by conditional negative definite (CND) kernel.The tool aims to provide three CND Kernel-based methods for using and creating CND kernel-based algorithms. Thus enabling us to use CND kernels in a much larger class of kernel algorithms. It integrates 12 q-kernel functions and 14 conditional negative definite kernel functions and includes the qkernel and CND kernel version of eight statistical learning and machine learning algorithms that are generalized discriminant analysis (GDA), Principal component analysis (PCA), Isomap and LLE algorithm, Sammon's mapping and t-Distributed stochastic neighbor embedding (tSNE), Density-based spatial clustering of applications with noise (DBSCAN) and Spectral Clustering.